Festes i fires

Fires

Fira de la Tòfona del Berguedà

Cal Rosal ofereix una fira d’hivern per donar a conèixer la tòfona, un fong de molt valor  que creix als nostres boscos però que a la vegada és un gran desconegut.

La fira posa la tòfona a l’abast de tothom amb activitats adreçades als professionals i al al públic en general, amb tallers de cuina, tastos, concursos i conferències. D’aquesta manera es pretén reforçar l’activitat econòmica que pot derivar tant del consum com del cultiu de la tòfona.

La fira és una iniciativa dinàmica que té lloc cada primer cap de setmana del mes de febrer.

Festa del Bolet

Boletaires, comerciants i simpatitzants organitzen la Festa del Bolet durant el mes d’octubre.

 

Fira Tèxtil de Cal Rosal

L’activitat tèxtil ha configurat el paisatge i el caràcter d’una bona part de la comarca del Berguedà, especialment la més propera a les ribes del Llobregat on trobem una concentració de colònies tèxtils única al món.

La Fira Tèxtil de Cal Rosal estableix un vincle entre el passat i el present tot donant a conèixer la multitud de tècniques d’avui en dia que segueixen vinculades al fil i al teixit, la confecció, la moda, i una infinitat de “labors”. La fira, que se celebra cada any a l’inici de la primavera, mostra aquestes tècniques a partir de demostracions, tallers i parades d’artesania tèxtil.

Festes

El calendari festiu té diferents convocatòries, que fan presents les tradicions culturals i gastronòmiques d'Olvan i que conviden a gaudir de la vida cultural del poble; una vida activa, però sense la pressa del dia a dia. La Festa Major de Cal Rosal i d'Olvan, són les celebracions més importants de l'any. Però destaquen també la festa de Sant Sebastià, la revetlla de Sant Joan, la Diada Nacional de Catalunya o la Festa del Bolet.

 • Cartell Festa Sant Sebastià 2020 Festa de Sant Sebastià

  El dia 20 de gener cada any el municipi d'Olvan celebra la festa de Sant Sebastià, com a vot de poble en agraïment a aquest sant per haver alliberat els seus habitants de la pesta durant l'edat mitjana.

 • Cartell Olvan viu 2020 Olvan viu

  Aquest dissabte 12 de setembre es portarà a terme la primera edició d'Olvan viu, que organitza joventxolvan i que compta amb la col·laboració del nostre Ajuntament.

 • Actes Olvan Viu 9 setembre Diada 11 de Setembre

  11 de Setembre

  Diada Nacional de Catalunya 2023

 • Festa Major de Cal Rosal 2021 Festa Major de Cal Rosal

  Principis de juliol és sinònim de calor i arriba la Festa Major de Cal Rosal. Uns dies en els que tothom surt al carrer, per participar, gaudir i compartir l'ambient de festa.

 • 5a Festeta de la Cervesa

  Mercat del Bolet de Cal Rosal

  26 i 27 de setembre 2020

Darrera actualització: 15.09.2022 | 14:11
Darrera actualització: 15.09.2022 | 14:11