Festes i fires

Fires

Fira de la Tòfona del Berguedà

Cal Rosal ofereix una fira d’hivern per donar a conèixer la tòfona, un fong de molt valor  que creix als nostres boscos però que a la vegada és un gran desconegut.

La fira posa la tòfona a l’abast de tothom amb activitats adreçades als professionals i al al públic en general, amb tallers de cuina, tastos, concursos i conferències. D’aquesta manera es pretén reforçar l’activitat econòmica que pot derivar tant del consum com del cultiu de la tòfona.

La fira és una iniciativa dinàmica que té lloc cada primer cap de setmana del mes de febrer.

 

Festa del Bolet

Boletaires, comerciants i simpatitzants organitzen la Festa del Bolet durant el mes d’octubre.

 

Fira Tèxtil de Cal Rosal

L’activitat tèxtil ha configurat el paisatge i el caràcter d’una bona part de la comarca del Berguedà, especialment la més propera a les ribes del Llobregat on trobem una concentració de colònies tèxtils única al món.

La Fira Tèxtil de Cal Rosal estableix un vincle entre el passat i el present tot donant a conèixer la multitud de tècniques d’avui en dia que segueixen vinculades al fil i al teixit, la confecció, la moda, i una infinitat de “labors”. La fira, que se celebra cada any a l’inici de la primavera, mostra aquestes tècniques a partir de demostracions, tallers i parades d’artesania tèxtil.

Festes

s:518:"

El calendari festiu té diferents convocatòries, que fan presents les tradicions culturals i gastronòmiques d'Olvan i que conviden a gaudir de la vida cultural del poble; una vida activa, però sense la pressa del dia a dia. La Festa Major de Cal Rosal i d'Olvan, són les celebracions més importants de l'any. Però destaquen també la festa de Sant Sebastià, la revetlla de Sant Joan, la Diada Nacional de Catalunya o la Festa del Bolet.

";
Darrera actualització: 25.10.2021 | 14:22
Darrera actualització: 25.10.2021 | 14:22