Reobertura dels consultoris locals d'Olvan i de Cal Rosal

Dimecres, 8 de juliol de 2020 a les 00:00

El Servei Catala de la Salut de la Generalitat de Catalunya ens ha comunicat la reobertura dels consultoris locals del Berguedà durant aquesta setmana.

Els professionals del l'ICS a la Catalunya Central reuteren la importància d'utilitzar mitjans telemàtics o de trucar per telèfon abans d'adreçar-se als CAP i consultoris per evitar desplaçaments innecessaris i extremar la precaució davant la COVID-19.

Una àmplia representació dels consultoris locals (CL) del Berguedà recuperen part de l'activitat aquesta setmana. La majoria de centres obriran amb una agenda de visites programades i l'assistència anirà a càrrec d'infermeria. L'activitat dels consultoris locals es farà a partir dels horaris següents:

  • - CL Cal Rosal: dimecres de 8 a 11h (938250321 - CAP Gironella).
  • - CL Olvan: dimarts de 8 a 11h i divendres de 12 a 15h (938250321 - CAP Gironella).

Per poder gestionar les demandes de la ciutadania, abans de desplaçar-s'hi cal trucar-hi o bé contactar-hi a través de l'eConsulta, o de l'opció Com et podem ajudar, contacteu amb mi de la pàgina web de programació de visites, amb l'objectiu de concretar els detalls de la visita.

Fora d'aquest horari

Fora d'aquest horari, els centres d'atenció primària de referència donen cobertura a la població. En el cas d'Olvan i de Cal Rosal és el CAP Gironella.

Nits, dissabtes, diumenges i festius

La població de les ABS Baix Berguedà i Berga, seran ateses al CUAP Berga.

Les persones usuàries també es podran adreçar al telèfon 061 davant de qualsevol consulta.

Evitar els desplaçaments als CAP

Amb la voluntat d'evitar els desplaçaments innecessaris als centres d'atenció primària, en el moment actual es fa una crida a utilitzar el telèfon, l'opció Com et podem ajudar, contacteu amb mi del web de programació de visites, o la consulta virtual. Els professionals de l'ECS a la Catalunya Central recorden la importància de donar-se d'alta a l'aplicació La Meva Salut, per tenir accés a totes les dades i a les consultes en línia (l'eConsulta i la videoconsulta).

L'alta a La Meva Salut es pot fer excepcionalment des de l'enllaç http://canalsalut.gencat.cat/ca/detalls/noticia/2020-03-18-atencio-no-presencial-lamevasalut o a través del telèfon 900 053 723, de dilluns a divendres de 8 a 20h.

En cas que els professionals recomanin una atenció presencial es recordaran a la ciutadania les indicacions següents: l'ús de la mascareta és obligatori; els companyants només es permeten en casos imprescindibles; cal arribar a l'hora de la visita indicada, no abans; cal seguir la senyalització i les indicacions dels professionals, cal rentar-se les mans sovint i respectar la distància de seguretat.

Darrera actualització: 08.07.2020 | 07:56