Introducció

Olvan és un petit municipi amb una gran varietat de recursos turístics. El seu passat rural i tèxtil a la vegada ha deixat un llegat de gran valor cultural, patrimonial i humà que us acostarà a diversos moments de la nostra història. Els seus habitants han sabut reconvertir aquests elements històrics amb gran creativitat i empenta en uns atractius turístics molt especials pels visitants d’avui.

El municipi inclou dos nuclis de població ben diferenciats. Olvan, amagat entre serres a l’est del Llobregat, és un poble que s’ha dedicat tradicionalment a la pagesia i que conserva la tranquil·litat, mentre que Cal Rosal, a tocar el riu, és una colònia tèxtil amb un passat esplendorós i un futur prometedor.

L’entorn d’Olvan ofereix un gran nombre de rutes practicables a peu, en bicicleta o a cavall que us aniran mostrant les 100 masies del municipi. Per observar la vida rural de més a prop podeu visitar Fuïves, la masia que conserva i reprodueix el guarà, el ruc català, o bé podeu allotjar-vos en una casa d’agroturisme.

Cal Rosal us mostra el ric patrimoni industrial que encara conserva i us ofereix un nucli comercial i de serveis que us pot ser molt útil en els dies de la vostra estada al Berguedà. Tot el conjunt està resseguit per la Ruta de les Colònies que, tot baixant pel costat del riu, us portarà a conèixer racons de calma i també la gran riquesa que ha aportat el riu Llobregat a la comarca.

Darrera actualització: 14.07.2022 | 12:25
Darrera actualització: 14.07.2022 | 12:25