30 ANYS DELS FOCS DEL 94

Dilluns, 15 d’abril de 2024

Enguany es compleixen 30 anys des de que el foc va arrasar 26.000 hectàrees de bosc i camps de conreu d’Olvan, La Quar, Sagàs, Gironella, Casserres, Montmajor, Viver i Serrateix i Santa Maria de Merlès. Aquell 4 de juliol de 1994 ens va marcar com a Berguedans i molts recordem com el foc va protagonitzar un episodi de terror a les nostres vides.

☀️ Les temperatures altes i la sequera prolongada que estem patint ens avisen que s’apropa un estiu dur i difícil. Tot i que els mitjans actuals per combatre el foc son molt millors i efectius, no podem abaixar la guàrdia i hem d’estar preparats com a poble per saber actuar.

💬 El divendres 22 de març va tenir lloc la primera reunió veïnal per tal de posar en comú quines accions podem fer per recordar el nostre passat amb el foc i així seguir generant consciència col•lectiva per evitar que es repeteixi.

💡Les idees que es van recollir son: formació de prevenció i com actuar, caminada popular, exposició fotogràfica, creació d’un documental de vivències, ubicació de les Cinc Alzines, placa commemorativa a Olvan i Cal Rosal, creació d’un mural artístic, diada de bombers/es amb exposició del camió (activitat pensada per infants).

💪 La protecció contra el foc ens toca a totes i a tots. Participa activament en aquesta iniciativa commemorativa que busca generar aprenentatge i cohesió veïnal.

📍 Propera reunió dia 06 d’Abril a les 11:00h al Local Social de Cal Rosal i a les 19:00h a l’Ateneu d’Olvan

Darrera actualització: 15.04.2024 | 12:47