Centres d'atenció primària de salut del municipi

Dimarts, 22 de setembre de 2020 a les 00:00

A continuació es detalla una nota informativa relativa als centres d'atenció primària de salut del municipi.

Benvolgudes veïnes/veïns,

Aquesta setmana hem estat en contacte amb l’Institut Català de la Salut (ICS). En primer lloc hem parlat amb el Dr Xavier Bruna, cap de l’Àrea del Baix Berguedà. I dijous vam estar en una reunió amb la gerència de l’ICS i altres instàncies del Dpt. de Salut, juntament amb altres municipis petits del Berguedà que, com nosaltres, han vist que durant aquests darrers mesos l’atenció als seus CAP’s s’havia vist alterada. De tot això, us traslladem la següent informació que creiem que pot ser del vostre interès:

  • La substitució del Dr Gomà està confirmada i garantida per part del departament. Tindrem per tant un metge o metgessa que el substituirà i ocuparà el seu lloc. Aquesta és la informació més important que us volíem fer arribar.
  • No disposem de data per un retorn a la normalitat en quan a obertura dels CAP’s.
  • El Dpt de Salut espera un empitjorament de la pandèmia del COVID19 durant els proper mesos d’octubre i novembre, en la línia del què s’està veient ara mateix.
  • Això fa que les previsions puguin canviar ràpidament. I ens demanen que hem de ser conscients que no poden donar informació d’obertures molt precises, per aquest motiu. De totes maneres de cara a la setmana que ve preveuen ampliar horaris, d’infermeria i atenció administrativa.
  • Informar també que els nostres CAP’s ara mateix no estan preparats ni equipats per atendre malalts de COVID. En aquest sentit, ens hem emplaçat a una nova reunió amb el Dpt de Salut per veure en quins aspectes podem actuar per tal de facilitar aquesta atenció.

Per últim, hem pogut copsar que la situació del Dpt de Salut no és fàcil, tot i que ens informen que estan més preparats que en la primer onada de COVID19. En la reunió que vam fer, tots els ajuntaments vam traslladar el nostre suport i agraïment. Estem al costat del servei públic de salut i tot el conjunt de persones que s’hi han deixat la pell.

Amb tot, també vam fer arribar algunes sol·licituds, especialment adreçades als càrrecs directius del Dpt i de l’ICS, on ja som una mica més crítics. Son aquestes demandes: major informació de cara als ajuntaments i un canal de coordinació estable des de les direccions d’Àrea (perquè en molts casos som el primer contacte amb la població i és important que sapiguem tot el què passa els nostres CAP’s, i això no sempre ha sigut així durant aquests mesos), concreció d’horaris i atenció i també de calendari en la mesura que sigui possible (no disposem ni de dates clares ni orientatives), possibilitat de tenir almenys el servei d’atenció telefònica i administratiu com els havíem tingut sempre, en els horaris habituals. Ens van assegurar que tindrien en compte les nostres sol·licituds.

Si tenim més informació i novetats us les farem arribar. Moltes gràcies.

Equip de Govern

Ajuntament d’Olvan

Diumenge, 20 de setembre de 2020.

Darrera actualització: 22.09.2020 | 13:30