Comunicat sobre el Consultori de Cal Rosal

Dilluns, 16 de novembre de 2020 a les 00:00

Benvolgudes veïnes/veïns,

Com sabeu el passat 27 d’octubre informàvem del tancament del Consultori de Cal Rosal. Des de llavors, hem treballat en diferents àmbits per tal de trobar una solució. En primer lloc, vam informar-vos de la situació, del tancament i dels motius que el Departament argumentava. Una situació que, com dèiem, venia d’anys enrere. En segon lloc, vam posar-nos en contacte amb el Departament de Salut i els seus responsables territorials per tal de veure quines eren les vies per aconseguir que Cal Rosal tingués un consultori. Vam oferir la possibilitat de reformar l’antic local o d’estudiar nous espais on reubicar-se. I finalment, vam atendre i traslladar els nostres posicionaments als mitjans de comunicació per tal de fer arribar a l’opinió pública la nostra realitat.

Des de l’esmentat 27 d’octubre han passat quinze dies en els que no hem estat parats.

Avui, divendres 13 de novembre, ens hem reunit amb els caps territorials de l’Institut Català de la Salut (ICS) i del Departament de Salut. L’objectiu de la reunió era visitar l’actual Local Social, per analitzar-ne la situació, característiques i possibilitats de que esdevingués el nou Consultori de Cal Rosal. Hem recordat que el Local Social és propietat de l’Ajuntament i que disposem de finançament provinent d’una subvenció de la Diputació per actuar en les reformes que calguin en aquest espai, per tal d’adequar-lo com a Consultori. Amb això, el què hem volgut expressar és que tenim capacitat d’anar ràpid en les gestions, tràmits i reformes. Un factor que ara mateix creiem clau per fer realitat el nou consultori. Doncs bé, ens plau molt informar-vos que els càrrecs del Departament han vist en molt bons ulls la proposta. El nostre arquitecte municipal ja s’ha emplaçat a treballar conjuntament amb el Departament per tal de definir les reformes. Una valor afegit que a més tindrà el Local Social és que ofereix les possibilitat d’atendre testos i persones amb símptomes COVID. Quelcom que no tots els consultoris de municipis petits poden tenir. És a dir, estem parlant d’un projecte amb capacitat de posar-se a la primera divisió dels consultoris de municipis petits. Quelcom ben fet, en bones condicions i amb els últims requeriments derivats de la pandèmia.

Estem satisfets de la resposta del Departament i creiem que podem afirmar que anem pel bon camí. Molt probablement Cal Rosal podrà veure el seu nou Consultori obert en el proper any, i si tot va bé, durant el primer semestre.

Volem aprofitar per agrair l’atenció dels i les professionals del Departament de Salut i la comprensió amb la realitat del nostre municipi. I finalment, gràcies a totes les veïnes i veïns que durant aquests dies complicats han confiat en les nostres gestions i ens han mostrat el seu suport. Recordem, junts som més forts.

Atentament,

Equip de Govern de l’Ajuntament d’Olvan.

Divendres, 13 de novembre de 2020.

Darrera actualització: 16.11.2020 | 13:53