Es signa el primer contracte de compra-venda d’una parcel·la del polígon industrial Rocarrodona-Olvan

Dimecres, 23 d’agost de 2023

El passat 23 de maig de 2023, l’Institut Català del Sòl, INCASÒL, va iniciar el procés de comercialització del sector d’activitat econòmica Rocarodona-Olvan, situat al municipi d’Olvan (Berguedà).

El procés de venda implicava la comercialització d’un total de 92.200 m2 de superfície repartits en 14 parcel·les amb una dimensió força variada, anant d’espais de 13.000m2 als 1.800m2. 

El procés de concurs va finalitzar el 22 de juny, però posteriorment s’ha continuat amb la comercialització per a les parcel·les que van quedar desertes. A hores d’ara es pot afirmar que la comercialització avança de manera molt satisfactòria amb 7 parcel·les venudes, i 6 parcel·les més en les que l’acord és molt proper de tancar-se. Sense anar més lluny, aquest dimarts 8 d’agost, a les 11h del matí a l’Ajuntament d’Olvan, s’ha signat el primer contracte de compra-venda d’una parcel·la de 1.883,60 m2. Un fet completament històric si tenim en compte les perspectiva temporal i s’observa que aquest Polígon va començar a gestar-se als anys 2005-2006. Gairebé 18 anys després, en la seva majoria d’edat, l’espai industrial de Rocarrodona-Olvan, començarà a tenir activitat productiva. A més, si les previsions es compleixen, i els tràmits administratius s’agilitzen, en els propers 2 mesos es signaran almenys les 6 parcel·les restants que ja estan venudes.

Per altra banda, convé recordar que la superfície total del polígon és de 53 hectàrees i que l’agrupació de parcel·les està permetent l’acollida de projectes d’una dimensió que a la comarca feia molt temps que no es podia atendre. El seu abast i dimensió és completament comarcal. Per part de l’Incasòl la satisfacció és important ja que suposa un impuls per a la redistribució de l’activitat econòmica en el país i representa també un projecte clau per al manteniment de la població al territori. Com s’ha pogut comprovar, l’impuls d’aquest polígon dona resposta a la demanda de sòl industrial i facilitarà el creixement econòmic del Berguedà.

Finalment, des de l’Ajuntament d’Olvan s’expressa satisfacció i agraïment per totes les persones i entitats que ho han fet possible. La institució local visualitza el Polígon com un dels principals motors tractors de l’economia berguedana i un dels espais estratègics de generació d’ocupació, digne i estable per a la classe treballadora.

Darrera actualització: 23.08.2023 | 12:59