Incivisme

Dijous, 10 de desembre de 2020 a les 00:00

Una problemàtica persistent que trobem al nostre municipi és l'abandonament de voluminosos i deixalles al costat de les illetes d'emergència d'Olvan i de Cal Rosal ♻️.

Com sabeu, el servei de porta a porta i recollida de voluminosos és competència del Consell Comarcal del Berguedà, però ens afecta a totes perquè les deixalles i voluminosos abandonats en aquestes zones queden al nostre municipi. L'abandonament constant és especialment persistent a la illeta del Pla de l'Italià (Cal Rosal)🚫. El passat mes de novembre hem passat les incidències d'aquests abandonaments existents en aquesta zona entre 2 i 3 vegades a la setmana. El CCB les ha retirat cada vegada i, tot i així, cada dia n'hi tornàvem/tornem a trobar... Amb el confinament perimetral municipal queda palès que l'incivisme no és aliè al nostre municipi i que els abandonaments no són deguts a visitants de cap de setmana, sinó que som els ciutadans i ciutadanes del municipi qui abandonem incorrectament voluminosos en aquestes zones.

Aprofitem per fer una crida a la bona gestió de voluminosos recordant que hi ha un servei de recollida de voluminosos gestionat pel Consell Comarcal a través de demanar hora per telèfon i/o pàgina web i l'existència de les deixalleries mòbils mensuals al nostre municipi. També volem demanar la col·laboració ciutadana per evitar que l'incivisme de pocs ens afecti a totes. Alhora, aprofitem per felicitar i agrair a totes aquelles que gestioneu correctament els nostres residus.

Perquè l'incivisme d'algunes no hauria de menysprear la gran tasca de gestió de residus realitzada per la majoria!

Darrera actualització: 10.12.2020 | 09:53