X Fira de la Tòfona del Berguedà

Dimarts, 20 de febrer de 2018 a les 00:00

El proper cap de setmana 24 i 25 de febrer l’Ajuntament d’Olvan realitzarà la X Fira de la Tòfona que tindrà lloc a Cal Rosal.

La Fira que enguany celebra la seva desena edició, arriba amb un any dolent en la collita de tòfones degut a la climatologia, en la qual es vol donar valor a aquells productes singulars de la nostra comarca com la tòfona, anant més enllà del fong en estat pur, i posant de relleu aquells productes que s’elaboren amb tòfona, com formatges, embotits i plats on intervé, impulsant l’ampli ventall gastronòmic que ofereix aquest producte.

És per això, que s’ha elaborat una recepta que es repartirà el dia de la Fira de la Tòfona de manera gratuïta. La recepta presentada en format de cartolina pretén facilitar que tothom s’atreveixi a cuinar una recepta senzilla amb tòfona.

A l’espai firal hi haurà un sola parada de tòfona fresca, degut al mal any per la tòfona,  i les altres parades portaran productes alimentaris elaborats amb tòfona, productes  d’artesania on l’objecte sigui la tòfona com és el cas d’una parada que porta sabons de tòfona.

La Fira constarà com cada any d’una jornada tècnica on s’explicarà una experiència de la tòfona vinculada al turisme per una empresa familiar, “La tòfona de la Conca” a càrrec del Sr. Dídac Espasa. I la recuperació de la producció de tòfona silvestre mitjançant reforestacions a càrrec del Sr. Daniel Oliach, Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya. Finalment també es realitzarà una xerrada a càrrec de Francesc Mauri (Meteoròleg de TV3) sobre “Tendència futura en el canvi climàtic”. Dins el context de la jornada hi haurà un petit tast com a cloenda, a càrrec del Restaurant Sol i Cel.

Aquest any el concurs de gossos tofonaires que es realitzava sempre el diumenge al matí es trasllada el dissabte a la tarda a les 16h al mateix lloc. Les inscripcions ja s’han realitzat dies endarrere i les parcel·les ja estan plenes.

Com a novetat, enguany hi ha un concurs infantil de tofonaires on es vol fer participar als nens i nenes de fins a 8 anys, que de forma lúdica  hauran de trobar tòfones amagades. Les inscripcions pel concurs infantil es faran el mateix diumenge a Cal Rosal.

Des de l'Ajuntament d'Olvan, us aninem a participar als actes de la Fira de la Tòfona, així com a visitar les parades que exposaran els productes relacionats amb aquest producte tan preuat.

Darrera actualització: 20.02.2018 | 17:50