Ajornament provisional de la Festa del Mercat del Bolet de Cal Rosal

Dimarts, 20 d'octubre de 2020 a les 00:00

Atenent a l’actual situació de la pandèmia del COVID-19, l’equip de govern de l’Ajuntament d’Olvan hem cregut oportú posposar els actes previstos de la Festa del Bolet de Cal Rosal que s’havien de celebrar el proper cap de setmana, dies 24 i 25 d’octubre.

Les recomanacions del Govern de la Generalitat de Catalunya i del Departament de Salut ens han fet prendre aquesta decisió. Durant aquest any hem intentat ser proactius en tots els esdeveniments que s’organitzen al nostre municipi. No només hem tirat endavant festes majors sinó que a més a més, també hem donat suport a noves iniciatives. Hem intentat buscar el format adequat per realitzar aquests actes amb responsabilitat. I creiem que els resultats han estat satisfactoris des del punt de vista de la celebració però també de la salut de les persones, ja que no s’han detectat casos sorgits d’aquests esdeveniments.

En tot cas, per la informació que tenim disponible, creiem que ara no és el moment de plantejar-nos la Festa del Bolet. Hem establert contactes amb altres entitats i associacions que hi col·laboraven i han estat d’acord amb la decisió de posposar-la. Parlem d’un ajornament amb l’esperança de poder dur a terme la festa durant el mes de novembre. Amb tot, a hores d’ara no ens comprometem en cap data alternativa ja que dependrà de l’evolució de la pandèmia.

Per altra banda, l’Ajuntament d’Olvan seguirem apostant per la dinamització de la Porta del Comerç de Cal Rosal, pel seu teixit comercial i per un sector de la restauració que s’ha vist, de nou, tocat per aquesta crisi. En aquest sentit, creiem que el Mercat del Bolet pot seguir obert i operatiu, sempre mantenint les mesures de seguretat i higiene que s’han recomanat. I igualment, preveiem desenvolupar altres mesures de suport, especialment pel què fa a la campanya de Nadal, on si tot millora, seguirem apostant per un Mercat de Nadal que, just l’any passat va celebrar la seva primera edició. Seguim defensant que Cal Rosal té un enorme potencial en la vessant del comerç i la restauració i sobretot com a porta d’entrada de moltes de les persones que ens visiten a la comarca. En aquest sentit, pensem que no s’acaba d’aprofitar del tot aquesta circumstància i que hauríem de treballar proactivament totes les institucions que hi podem fer alguna cosa, començant per nosaltres com a Ajuntament d’Olvan però també des del Consell Comarcal del Berguedà i altres entitats i associacions que puguin estar vinculades als sectors comercials, restauradors i turístics.

Per últim, constatar que per damunt de tot, esperem que es preservi la salut de les persones, per tal que puguem superar de la millor manera l’actual pandèmia. En segon lloc, esperem també que les institucions que tenen el poder per actuar i donar suport als sectors més afectats econòmicament d’aquesta crisi, ho facin de manera eficaç, solvent i sense fissures ni lletra petita.

Gràcies per l’atenció.

Salutacions,

Equip de Govern de l’Ajuntament d’Olvan

Darrera actualització: 20.10.2020 | 11:15